În România: „Redu amprenta de carbon – Decalogul luptei împotriva schimbărilor climatice”

afis redu amprenta carbonCampania „Redu amprenta de carbon – Decalogul luptei împotriva schimbărilor climatice” se va derula în perioada septembrie – decembrie 2014 și își propune să informeze populația din România în ceea ce privește cauzele schimbărilor climatice astfel incât fiecare cetățean să devină conștient de propria sa contribuție la reducerea amprentei de carbon. Totodată, campania încurajează un comportament responsabil față de mediu, la nivel personal.

Ambasada Republicii Federale Germania și Asociația Environ a lansat primul proiect comun privind creșterea gradului de conștientizare a populației din România referitoare la efectele schimbărilor climatice.

Evenimentul de lansare realizat în parteneriat cu Ambasada Regatului Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord a avut loc în 12 septembrie 2014, în Parcul Herăstrău. La conferința de presă au participat ambasadorul Republicii Federale Germania, Excelența Sa Dl. Werner Hans Lauk, ambasadorul Marii Britanii, Excelența Sa, Dl. Paul Brummell, reprezentantul special al ministrului britanic de Externe pe problematica schimbărilor climatice, Sir David King, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Dl. Attilla Korodi. Invitați speciali: membrii trupei Voltaj, ambasadorii de imagine ai campaniei.

Conferința de presă a fost urmată de un concurs de biciclete în sistem „treasure hunt”. Dl. Ambasador Werner Hans Lauk, Dl. Ministru Attilla Korodi, Dl. Andrei Orban și solistul formaţiei Voltaj, Călin Goia au dat startul, oferind exemplul personal de comportament ecologic.

Toți participanții la eveniment au avut ocazia să-și exprime sugestiile de reducere a amprentei personale de carbon pe un panou la punctul de start. Cele mai interesante contribuții vor fi preluate pe site-ul oficial al campaniei – www.sosclima.ro și pe Facebook.

Trupa Voltaj, imaginea proiectului, a susținut un concert în încheierea evenimentului.

La 9 septembrie 2014 a avut loc la Berlin prima zi germano-britanico-franceză dedicată protecţiei climei. Reprezentanţe diplomatice din întreaga lume marchează data de 9 septembrie prin evenimente care subliniază importanţa eforturilor comune în vederea protecţiei climei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.