Caravana educațională Guerilla Verde dă startul celei de-a X-a ediții

guerrilla verde 2014Caravana educațională Guerilla Verde pornește la drum în Constanța, Brăila, Brașov, București și Ploiești. În această ediție, Guerilla Verde se va opri în școlile și universitățile aflate în programul caravanei, iar tinerii vor putea urmări unul dintre  filmele propuse de organizatori, „Six Degrees”, realizat de National Geographic sau „Chasing Ice”.

Lansată în 2009, prima caravană de film cu mesaj ecologic a devenit o tradiție atât pentru organizatori, cât și pentru școlile participante. În fiecare an caravana se bucură de două ediții menite să determine tinerii către inițiative concrete pentru protecția mediului, în cadrul cărora au loc proiecții de film, dezbateri și concursuri.  Prezenta ediție se va desfășura în perioada 03-28 noiembrie, în orașele Constanța, Brăila, Brașov, București și Ploiești.

Cea de-a X-a ediție a caravanei educaționale Guerilla Verde propune două filme: „Chasing Ice (Goana după gheață), pentru școlile care nu au participat la ediția a IX-a și „Six Degrees(Șase grade fatale), pentru școlile care au vizionat deja filmul Chasing Ice”.

Chasing Ice este un experiment al unuia dintre cei mai apreciați fotografi de mediu, James Balog, , care surprinde pe o perioadă de mai mulţi ani  topirea gheţarilor. Clipurile sale video bântuitor de frumoase comprimă ani în secunde şi arată milenari munţi de gheaţă dispărând într-un ritm îngrijorător.

Documentarul ”Six Degrees”(Șase grade fatale), realizat de National Geographic

În contextul în care volumul emisiilor de gaze cu efect de seră crește de la an la an, cercetătorii avertizează că temperatura medie globală ar putea crește cu până la 6° C, ceea ce ar produce schimbări dramatice ale planetei noastre. Autorul britanic Mark Lynas, alături de experți meteorologi, analizează, în acest documentar, efectele pe care le-ar avea asupra planetei fiecare grad Celsius în plus.

Traseul caravanei Guerilla Verde – ediția a X-a:

  • Constanța, 03-07 noiembrie
  • Brăila, 10-14 noiembrie
  • Brașov, 17-21 noiembrie
  • București, Ploiești 24-28 noiembrie

Programul proiecțiilor este disponibil pe site-ul proiectului: www.guerillaverde.ro.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.