Vrei să ai propria ta școală de puieți?

seminte scoala puietiLocuiești la țară sau ai acolo un mic teren? Sau poate locuiești la bloc, dar ai posibilitatea să instalezi mici „răzoare” pe balcon… Oricum ar fi, iată o oportunitate să adopți un hobby destul de răspândit în lume: școala de puieți.

Practic, Ionuț Părăușanu, un vechi activist ecologist din țara noastră, îți va trimite câteva semințe cu care poți începe micuța ta grădină sau livadă. Ionuț a fost impresionat luna trecută de gestul unei doamne de pe grupul de Facebook “Semințe libere“, care i-a trimis câteva moșmoane și coarne prin poștă, pentru semințe, fără ca măcar el să plătească pentru colet.

„A fost un gest frumos și m-am gândit că ar fi bine să nu las lanțul faptelor bune să se termine la mine. Am făcut o mică selecție de semințe și sâmburi, pe care vreau șă le ofer celor care doresc să își cultive pasiunea pentru ce e viu”, mărturisește Ionuț.

Dacă dorești să „fondezi” propria școală, nu trebuie decât să completezi formularul de pe site-ul oficial. În pachețel vei primi 13 tipuri de semințe. Pe același site, vei găsi sfaturi despre germinare și stratificare și vei putea pune întrebări. Dacă dorești, înscrie-te în grupul Semințe libere de pe Facebook, pentru a schimba impresii cu alți fondatori de școli de puieți. De asemenea, și pe grupul Școala de puieți de pe Facebook vei găsi ajutor.

Succes!

Un răspuns

  1. Salut aceasta initiativa si ma bucura faptul ca ,in aceasta tara sunt si oameni care gandesc pozitiv si se gandesc si ma alatur cu mare drag la acest proiect daca voi fi acceptat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.