Universitatea din București lansează campania UB te ve(R)de!

În 23 martie, începe campania UB te ve(R)de, care-și propune să promoveze un comportament prietenos cu mediul prin implicarea activă a studenților în activități de înverzire a campusului. Campania Universității din București va consta în cinci plantări de puieți, care se vor desfășura în spațiile administrate de universitate:

  • 23 martie: plantarea a 96 de puieți în complexul Panduri (Str. Panduri, nr. 90-92)
  • 25 martie: plantarea a 40 de puieți la Casa Universitarilor (str. Dionisie Lupu, nr. 36-46)
  • 31 martie: plantarea a 91 de puieții în Complexul Măgurele (Str. Atomiștilor, nr. 405, Măgurele, Ilfov)
  • 3 aprilie: plantarea a  244 de puieți în complexul Panduri (Str. Panduri, nr. 90-92)
  • 8 aprilie: plantarea a  159 de puieți în complexul Grozăvești (Splaiul Independenţei, nr. 204)

Cei 630 de arbori vor fi plantați cu ajutorul a 200 de studenți.

UB te verdeStatusul campaniei va putea fi consultat în timp real pe paginile de Facebook și Twitter ale Universității din București. După prima acțiune de plantare, va fi lansat un concurs prin care studenții vor putea propune mesaje care vor promova un comportament verde în rândul tinerilor. Cele mai ingenioase mesaje vor fi premiate.

Universitatea din București își propune să deruleaze programe de responsabilitate socială cu scopul de a promova adoptarea unui comportament verde. Campania face parte din proiectele Green Office al Universității din București care inițiază și coordonează proiecte de sustenabilitate ecologică, socială și economică în cadrul Universității și promovează conceptul de sustenabilitate ca pe un subiect de dezbatere activ și un scop practic în cadrul comunității academice UB. Acest tip de birou este primul din România înființat în cadrul unei universități.

Campania este implementată cu sprijinul Primăriei Municipiului București în cadrul programului Capitala crește verde, care are ca scop plantarea de arbori și arbuști în București.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.