Sprijiniți proiectul „Grădina din Gura Siriului”!

„Grădina din Gura Siriului” este un proiect de permacultură care face apel la comunitate pentru a strânge fondurile necesare. Pe platforma We Are Here, inițiatorii precizează că au nevoie de 3.500 de euro. Pentru început, ei au nevoie de un gard, o rulotă și un tanc de apă (pentru irigarea grădinii).

Gradina din Gura Siriului„Acum câţiva ani am primit 400 mp în Titan, cartierul unde m-am născut și crescut. Acolo curăţam gândacii de colorado de pe cartofii plantaţi de părinţii mei, păzeam caprele şi descopeream natura cu bune şi rele pe vremea când în zonă nu era decât teren agricol. De câţiva ani, au început să se construiască vile şi blocuri, zona devenind de interes pentru investitorii imobiliari: Bucureştiul se extinde. Şi eu am crescut şi am hotărât să tranform terenul într-o mică locaţie de reconectare pentru localnici şi iubitorii de natură, trai sănătos şi arte”, povestește Crina Cranta în pagina proiectului.

Grădina se dorește un spațiu de liniște și un loc unde se poate învăța auto-sustenabilitate, pentru un viitor mai echilibrat. Copiii vor fi bineveniți la ateliere de pictură, ceramică etc. Adulții se vor putea implica în proiecte de „artivism”, adică gesturi de activism pașnic, cu ajutorul permaculturii. Dacă proiectul va fi finanțat, după începerea lucrului, inițiatorii vor putea oferi coșuri cu legume sănătoase, invitații la diverse activități, consultanță în permacultură, obiecte de artă.

În contextul globalizării și al poluării excesive, este nevoie de mici ferme precum „Grădina din Gura Siriului”. Sprijiniți proiectul prin mici sau mari donații, direct pe platforma We Are Here! Găsiți mai multe detalii despre proiect pe site-ul oficial și pe pagina de Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.