Guerilla Verde porneşte la drum în „Săptămâna altfel”

În 8 aprilie, a început la Bucureşti  o nouă ediţie a caravanei educaţionale Guerilla Verde. Ajunsă la ediţia cu numărul XI, caravana se va afla în perioada aprilie-iunie în şcolile din Bucureşti, Ploieşti, Constanţa şi Bacău.

Cea de-a XI-a ediţie Guerilla Verde a fost lansată în cadrul unui eveniment organizat în parteneriat cu afis guerilla verde 2015EveryCanCounts România şi IBM România. Elevii şi profesorii au aflat informaţii despre programul de colectare selectivă a dozelor din aluminiu, dar şi despre concursul de obiecte realizate din doze Can Design Festival. Tema ediţiei din 2015 este „ CAN CITY” – realizarea unor obiecte care puse împreună vor forma un oraş. Înscrierile se fac pe site-ul proiectului www.candesignfestival.ro, în perioada 14 septembrie – 31 octombrie.

Cu o tradiţie veche de şapte ani, Guerilla Verde este prima caravana de film cu mesaj ecologic din România ce se desfăşoară anual, în două ediţii, cu scopul de a determina elevii, studenţii şi profesorii către iniţiative concrete pentru protecţia mediului.

În cadrul proiectului, în perioada aprilie-iunie 2015 vor avea loc proiecţii de film, dezbateri şi concursuri în oraşele Bucureşti, Ploieşti, Constanţa şi Bacău. Pentru această ediţie, Caravana Guerilla Verde propune trei filme: ”Fenomene naturale grandioase”, ”Oceans – Disney” şi ”Planet Ocean”. Şcolile care doresc să ia parte la proiect se pot înscrie pe adresa  contact@guerillaverde.ro, iar organizatorii le vor pune la dispoziţie materialele necesare pentru a desfăşura activitatea la clasă.

Traseul caravanei Guerilla Verde ediţia a XI-a:

  • Bucureşti – 8 aprilie;
  • Constanţa, 11-14 mai;
  • Ploieşti, 18-22 mai;
  • Bacău 01-05 iunie.

Programul Caravanei Guerilla Verde este disponibil pe site-ul proiectului www.guerillaverde.ro.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Înscrie-te la Newsletter

Promiteam că nu vom trimite spam.