Asociația MaiMultVerde lansează Raportul anual 2014


 

Asociația MaiMultVerde lansează Raportul anual 2014. Din cele aproape 70 de pagini ale documentului, veți afla ce am realizat anul trecut, ce oportunități și ce probleme am întâlnit și vă dezvăluim proiectele pe care dorim să le continuăm. 

 

Doru Mitrana, directorul asociației, trage un semnal de alarmă despre protecția mediului, încă din cuvântul înainte al raportului, intitulat „Cei șapte ani de-acasă“: 

 

„Pentru că au fost șapte ani în care nici planeta nu a stat pe loc, a continuat să se rotească, ba chiar, în ceea ce privește unele aspecte ce țin de mediu, pare că a intrat pe o spirală descendentă: deja nu mai vorbim despre potențiale schimbări climatice, ele devenind între timp o certitudine, nici măcar nu se mai pune problema evitării lor, acum eforturile fiind de adaptare la această nouă ordine mondială. Reducerea consumului de resurse - apă, energie, resurse ale solului sau subsolului - limitarea emisiilor și a cantității de deșeuri generate, protejarea speciilor și conservarea habitatelor, dezvoltarea de soluții inovative de transport, comunicare și existență nepoluantă nu mai sunt simple aspirații visătoare scuturate din somn de calculele seci de eficiență economică, ci au ajuns să fie condiții primordiale de dezvoltare durabilă. Din foarte multe puncte de vedere - economic, social, natural - lumea de azi nu mai este cea din 2008, anul nașterii Asociației MaiMultVerde. De aceea mergem mai de- parte, pe aceste noi coordonate, cu voi alături și cei șapte ani de-acasă în bagaje.“

 

Cu ajutorul voluntarilor, partenerilor și sponsorilor, am plantat în jur de 92.000 de puieți și am strâns aproximativ 25 de tone de gunoi. Am fost în continuare prezenți online, pagina MaiMultVerde având acum peste 42.000 de fani (cu 10.000 mai mulți decât în 2013).


   

Printre cele mai mari proiecte din 2014, s-au aflat:
 


În anul 2014, Asociația MaiMultVerde a beneficiat de sprijinul activ a 760 de voluntari, implicați cu pasiune în toate proiectele desfășurate. De asemenea, peste 8.200 de persoane sunt la curent cu noutățile din domeniul protecției mediului si cu initiațivele Asociației MaiMultVerde prin intermediul newsletter-ului.

Din raportul nostru pe 2014, veți mai afla despre sursele noastre de finanțare, detalii despre implicarea fiecărui sponsor și partener în proiectele noastre, despre modul în care presa a refelctat activitățile noastre și veți face cunoștință cu membrii board-ului și cu personalul asociației

>>> Citeşte online Raportul Anual 2014 al Asociației MaiMultVerde pe Issuu.com sau descarcă-l în format PDF (click dreapta, Save As...).