Raport Anual 2010

Cu toate că anul trecut a fost guvernat de schimbare şi adaptare într-o lume a crizelor de tot felul, rezultatele au întrecut cu mult aşteptările cele mai optimiste. Numărul tinerilor care au făcut voluntariat în ultimii 6 ani s-a dublat, iar în 2010 a crescut cu 29%; dintre aceştia, 51% au ales să voluntarieze pentru mediu. Studiul realizat de GfK România pentru MaiMultVerde s-a resimţit din plin şi în mod pozitiv asupra activităţilor în folosul naturii şi a celor din jur.

După trei ani de la înfiinţarea MaiMultVerde, în aprilie 2008, cantităţile de gunoaie adunate şi emisii de CO2 reduse, precum şi numărul puieţilor plantaţi au crescut văzând cu ochii şi ating proporţii la care nu ne-am fi gândit atunci când am început munca alături de voluntari.

MaiMultVerde a continuat să facă ceea ce şi-a propus de la înfiinţare: să construiască o nouă cultură a voluntariatului pentru mediu în România. Numărul voluntarilor înscrişi pe canalele de comunicare ale Asociaţiei a ajuns la aproape 7000 via e-newsletter şi peste 8.000 pe pagina de Facebook, dintre care 3.288 au fost implicaţi în proiectele desfăşurate.

Am realizat cu succes proiecte prin care am dorit să schimbăm realităţi şi mentalităţi: Clar şi Limpede”, Grătar Curat”, Livada BCR”, Parcurile MaiMultVerde - Raiffeisen Bank”, Cicloteque”, Viaţa după colectare”, EcoChampions”, plantările de la Snagov şi alături de Ciuc, Ginko Biloba, Adoptă o pădure!”, Plantarea din Ţara lui Andrei, Cursul de plantagistică” - sesiunea 2010, Monumentul Voluntarului Necunoscut”, emisiunea Voluntar de Profesie”, Discover Your Impact Day”, Căsuţa din poveşti”, Live Positively Day”, Ziua Internaţională a Comunităţii”.

Numărul tinerilor care fac voluntariat s-a triplat în România în ultimii șase ani, iar ecologia a devenit, din Cenușăreasa cauzelor de voluntariat, motivul pentru care mai mult de jumătate dintre tineri aleg să fie voluntari.Dragoş Bucurenci, Preşedinte MaiMultVerde

Ce rezultate am obţinut în 2010 şi în cei trei ani de la înfiinţarea Asociaţiei MaiMultVerde:

Ce am făcut 2010 2008-2010
Finanţări 812.176 euro 2.686.688 euro
Puieţi plantaţi 71.587 455.287
Tone de gunoi adunate 21,40 274,40
Voluntari activi 3.288 14.613
Tone emisii de CO2 reduse 52,52 111,52
Menţiuni media (online şi offline) 1.844 3.962

Mulţumim mult sponsorilor care ne-au susţinut şi fără de care nu am fi putut înfăptui multe lucruri minunate pentru protecţia mediului în 2010: Raiffeisen Bank, Coca-Cola HBC România, UniCredit Ţiriac Bank, Heineken România, Petrom, Fundaţia Vodafone România, CEZ Group, Ernst&Young, Cosmote România, BCR, Ambasada Franţei. Mulţumiri partenerilor Toyota România şi Cardinal Motors, GfK România, ALPAB, Servicii de Gospodărire Urbană Ploieşti, EuroMiniStorage, Universitatea din Bucuresti, Rainbow, Carrefour, Emgels

>> citeşte online Raportul Anual 2010 al MaiMultVerde pe Issuu.com sau descarcă-l în format PDF (pentru a-l vizualiza ai nevoie de Adobe PDF Reader, care poate fi descarcat gratuit de aici).

>> click here for the English version of MaiMultVerde's Annual Report  2010 via Issuu.com, or upload the PDF file.