pliante nesolicitate = hartie irosita
|
Alina 2008-07-27 |
Am putea incerca si discutii cu directorii de marketing ai acestor companii (indiferent de profilul lor), mai ales ca aceasta practica ("hartie irosita ") este contradictorie culturii organizationale cu care se lauda mai toate marile firme. Protectia mediului este o prioritate pentru multi, ... cel putin la nivel declarativ. Oricum, se presupune ca ei sunt mai creativi si, in plus, au puterea de decizie (pot hotari impartirea unui numar mai mic de pliante in locuri publice precum piete , diverse localuri, etc, unde isi pot atinge intr-un procent mai mare scopul - intrucat le vor lua doar cei interesati; sau utilizarea spoturilor radio, etc) . Ar fi bine si sa se poata verifica modul in care firmele de distributie isi fac treaba! Cred ca am avea sanse mai mari de reusita daca actionam atat la nivel individual (cum sa ne schimbam comportamentul fiecare dintre noi) , cat si la nivelul factorilor de decizie! :-)
|
|
miss007ro 2008-07-29 |
Ideea cu filmuletul mi se pare geniala, pentru ca expresia fetei ii poate influenta si pe ceilalti. In plus poate fi postat pe net, YouTube, poate fi vazut de mii de oameni, trimis pe mailuri sau raspandind site-ul pe care e filmuletul. Poate unii bloggeri ne vor sustine si vor face si ei trimitere la el. Incercam?
|
|
TrulaLula 2008-08-01 |
Eu zic ca e greu sa schimbam ceva daca nu avem influenta in cercuri cat de cat inalte.
Eu una cand trec pe langa oameni care distribuie pliante, le iau, le pun in geanta si le aduc acasa, unde le pun in sacosica cu hartie pentru reciclat. La fel fac si cu pliantele de la Cora & Co din cutia postala. Dar poate ca asa e, nu facem decat sa incurajam distribuirea in felul asta.
Cea mai buna solutie cred totusi sa fie incetarea acestui tip de publicitate. Exista atatea mijloace de informare in masa, exista internetul, exista multe alte modalitati de a face publicitate. Sa tiparesti hartie care o sa fie imediat aruncata, de multe ori fara sa fie macar citita, mi se pare asa.. un fel de sfidare.
Eu una prefer sa citesc de doua ori pe calculator un document inainte sa-l tiparesc o data. Directorii ce se ocupa de publicitate de ce nu folosesc internetul pentru promovare? Decizia care poate face un bine e deci in mana celor de la un nivel ceva mai inalt. La urma urmei, mai bine primim un Spam pe email pe care nu-l citim si-l stergem imediat decat sa primim o bucata de hartie pe care nu o citim si o aruncam la gunoi imediat.
|
|
TrulaLula 2008-08-01 |
|
|
Ramona 2008-08-04 |
hartia e irosita de noi toti...dak privim lucrurile cu atentie..dar simt nevoia sa impartasesc ceva ce mi s'a parut incredibil...in orasul meu,severin,a venit o nush ce asociatie ..ei ziceau ca au niste programe eco..dar modul lor de promovare,ghici care a fost?..pliante!!!...sincer mi se pare penibil si absurd sa vi sa faci curat intr'un oras si tu sa iti faci reclama cu pliante...stim cu toti ca majoritatea persoanelor care primesc un pliant pe strada il arunca imediat si multi nu le arunca intr'un cos de gunoi ci pe unde apuca...asta mi se pare culmea ironiei si prostiei si o dovada ca in tara asta multe se fac de dragul publicitatii si nu pt ca oamenii vor sa lupte neaparat pt un scop precis!
|
|
miss007ro 2008-08-05 |
|
|
Ramona 2008-08-05 |
miss,e destul de greu si cu netul..in Romania multi oamenii nu au acces la internet,nu stiu sa foloseasca un calculator etc...o solutie cred ca ar fi sa incercam sa convingem oamenii ca e mult mai eficient si economic sa'si faca reclame la tv ,bannere fie ca sunt din hartie sau panza oricum nu se compara cu pliantele,fie reviste de publicitate..de ex,eu am lucrat cateva luni la o revista de publicitate..adik mergi la diverse magazine,firme,baruri etc le faci publicitate in aceasta revista dak accepta si revista apoi e distribuita gratuit la aceste magazine ,baruri etc...astfel revistele pot fi luate ,citite doar de cine e interesat si nu sunt bagate pe gat la toti trecatori...mie mi s'a parut o idee foarte buna..dar e o pb..mentalitatea..nu multi au acceptat si acum revista e cam pe duca...in concluzie noi trebuie sa luptam cu o mentalitate bolnava ,invechita...noi avem nevoie de sprijin ca sa putem demara programe prin care sa informam oamenii ce alternative au...dar asta inseamna sa fim uniti makr noi astia care ne gandim si la ce e in jurul nostru!!
|
|
irina 2008-08-05 |
Ciao fetele,
ma bucur mult ca discutia a luat amploare in thread-ul asta - e o dovada ca domeniul hartiei irosite este 'sensibil' si e foarte bine ca suntem mai multi interesati sa facem ceva in legatura cu asta.
Intr-adevar, este o idee inovatoare pentru Romania anilor astora, in care e mult mai "eficient" sa-ti faci reclama prin pliante cu o suma cu 3 zerouri cu hartie si 2 distribuitori decat cu 6 zerouri la TV.
Ce as vrea sa va rog este sa incercam sa ne concentram pe idei si solutii concrete pe care le-am putea face - noi sau cu ajutorul MMV sau alte organizatii care stiu sa faca lobby sau alte interventii mai SF (cel putin pt mine)
Pana acum ideile vehiculate au fost:
1) sa facem un sistem prin care oamenii sa poata opta sa primeasca sau nu publicitate nesolicitata acasa, in cutia postala. Solutia: abtibilde cu "da/nu". Problema: ca firmele sa respecte optiunea omului
2) sa facem un clip media despre hartia irosita prin "publicitatea" cu materiale printate distribuite pe strada, care sunt in mare majoritate aruncate imediat dupa ce arunci privirea pe ele. Problema: cum il putem face sa ajunga la firmele respective; cum putem sa ii convingem ca de fapt nu functioneaza "publicitatea" asta. Ce sa punem in clipul respectiv, in afara de oameni aruncand pliantele?
Va pup si va astept cu idei cat mai creative,
Irina
|
|
Ramona 2008-08-06 |
irina,eu am mai spus asta..trebuie sa le aratam firmelor ca exista si alternative la pliante ..si nu cred ca trebuie sa ne axam doar pe firmele acestea cat si pe cei care primesc pliantele..simtul civic trebuie conturat,respectul fata de mediul inconjurator si implicit respectul pt noi..asa ca nu cred ca in acest clip ar trebui doar sa evidentiem partea rea a pliantelor cauzata de distribuitori cat si de cei care le primesc...eu consider ca pt o mai buna acoperire a pb trebuie sa atingem si distribuitorul si consumatorul!
|
|
eduard_n 2008-08-17 |
Salut. Cred ca am putea sa ne axam pe ideea ca pliantele nu sunt eficiente. Scopul ar fi sa convingem firmele care finanteaza tiparirea pliantelor ca nu obtin nimic din asta.
Motivele pentru care pliantele nu sunt eficiente le cunoastem cu totii:
1. distribuitorii nu sunt de incredere, arunca pliantele la gunoi si pe deasupra nici nu pot fi verificati 2. oamenii arunca pliantele fara sa le citeasca
3. se poate obtine exact efectul opus - oamenii deranjati de cantitatea mare de 'spam' din cutia postala evita sa cumpere de la firmele care le-au trimis pliante fara ca ei sa ceara
Orice manager care intelege ca banii cheltuiti pentru acest mod de reclama sunt in mare parte bani aruncati va inceta sa mai foloseasca pliantele, nu atat din simt civic cat mai ales dintru calcul economic simplu.
|